2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Vigyázat, átverés: Bódi Gusztiék nevében csalnak ki pénzt

Vigyázat, átverés: Bódi Gusztiék nevében csalnak ki pénzt

Bódi Gusztiék nevében bankkártyaadatokat kérnek a hiszékeny emberektől. Az összehangolt átverésben több ezer ember érintett, de sem a rendőrség, sem informatikusok nem tudnak mit tenni.

A hét elején bukkant fel az első olyan bejegyzés, amit Bódi Margó nevében kínál pénzt ajándékba. Az újonnan létrehozott Facebook-oldalon az énekesnő egyik élő videója látható, ami közben borítékok ugranak fel a képen, majd egy szöveg, hogy a tasakok mindegyikében több száz euró van, összesen 8 ezer, ami körülbelül 2 800 000 forint, és ezt sorsolja ki az énekesnő. A játékosoknak mindössze annyit kell tenniük, hogy bekommentelik a kívánt boríték számát.

Talán mondani sem kell, hogy tömegével kezdték megosztani a „játékot” az emberek, Margóékhoz viszont csak akkor jutott el a hír, amikor valaki felhívta Bódi Csabit és a nyereményét követelte.

– Megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy mi történt – mondja zaklatott hangon a Bors megkeresésére, Bódi Margó. – Az én egyik valós videóm mellé, amit Thaiföldön vettem fel egy évvel ezelőtt, illesztették a borítékokat, ezzel is hitelesítve, hogy nem átverésről van szó.

De ez közel sem volt elég. A héten már több mint öt hasonló Facebook-oldal jött létre, és ezeken mind ugyanaz a felhívás fut, Bódi Margó videója mellett jönnek a számozott borítékot.

– A harmadik ilyen oldal észlelésekor a rendőrségtől kértünk segítséget, de ott azt mondták, hogy külföldi IP címekről működtetik ezeket az oldalakat, ezért a hazai rendőrség sem tud mit kezdeni a dologgal – magyarázza az énekesnő, majd így folytatja: – Amin nagyon sokat mérgelődünk az az, hogy 500 feletti hozzászólás van a kamuposztok alatt, amire én is oda kommenteltem, hogy nem igaz, átverés. De arra csak ketten válaszoltak összesen, vagyis az igazságot meg sem hallják az emberek– csodálkozott Margó.

Az énekesnő azt mondja, hogy komolyan aggódik a rajongók miatt, akikben fel sem merül, hogy a kedvencük nem fog ajándékba eurót osztogatni.

Itt ez a sok-sok ember, akiknek alig jut kenyérre is, de gondolkodás nélkül megadják az adataikat, és mi nem tudjuk megvédeni őket. Ez szörnyű – mondja Margó, majd így folytatja:

– Felőrli ez az egész az idegeinket, a családunkat hí­vogatják telefonon, hogy hol a pénz, kész rémálom. Bár nem tartozunk felelősséggel senkiért, mégis rossz ér­zés, hogy ezek a hiszékeny em­berek azért ad­ják oda az utolsó vasukat is, mert meg vannak győződve arról, hogy tő­lünk cserébe pénzt kapnak.

Indirekt/Bors