2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Vigyázat: a fél országra riasztást adtak ki

Vigyázat: a fél országra riasztást adtak ki

A mai időjárás-előrejelzés szerint Budapesten kora délelőtt felszakadozik a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett több órára kisüthet a nap.

A reggeli órákban még várható eső, délután legfeljebb zápor vagy hózápor lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, majd viharossá is válhat. A hőmérséklet délután 8-9, késő este pedig 4 fok körül alakul.

Az ország többi részén északnyugat felől csökken a felhőzet a délelőtti órákban, majd az ország nagyobb részén várható napsütés. A keleti tájakon csak estefelé csökken a felhőzet.

Reggel és délelőtt többfelé várható zápor, hózápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá is fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-8 fok körül várható, késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte többnyire napos lesz az idő, napközben azonban megnövekszik a felhőzet. Zápor, hózápor is előfordulhat helyenként. Az északnyugati szél továbbra is erős, a Dunántúlon és Budapest körül viharossá is fokozódhat, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-9 fok között várható.

Szerdán délelőttre csökken a felhőzet, jobbára napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Éjszaka, főleg az ország északkeleti részén, kisebb eső, zápor előfordulhat. Napközben már nem valószínű számottevő csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -1 és +7 fok között alakul.

Csütörtökön hajnalra főként az északkeleti megyékben képződhet foltokban köd és rétegfelhőzet, ezek azonban hamar feloszlanak, így túlnyomórészt derült, napos lesz az idő, csapadék nélkül. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -4 és +1 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, napközben azonban még nem várható csapadék. A délnyugati, nyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -3 és +2 fok között várható.