2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Végre eltehetjük az esernyőt: egy hét napsütés vár ránk

Végre eltehetjük az esernyőt: egy hét napsütés vár ránk

Így alakul az időjárás a mai napon.

Többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, ám az északkeleti tájakon időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Helyenként fordulhat elő zápor, északkeleten esetleg egy-egy zivatar. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15-20 fok között várható. Késő estére 8-13 fok közé hűl le a levegő.

Estére a nappal képződött gomolyfelhők összeesnek, de helyenként maradhatnak felhős tájak. Elsősorban a Dunántúl északi részén alakulhat ki gyenge eső, zápor. Az északnyugati szél jelentősen veszít az erejéből, de az ország középső részén még előfordulhatnak élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6-11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Napközben sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon, Duna-Tisza közén, illetve a hegyvidéki tájakon a legerősebb lökések 55-70 km/h között várhatók, majd este veszít erejéből a szél. A Kisalföldön és a Dunántúli-középhegység térségében esetleg 70 km/h feletti lökések is előfordulhatnak. Délután északkeleten (leginkább Szabolcsban, esetleg Hajdú-Bihar keleti részén) a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulhat.