2021.02.28
Elemér
Kezdőlap Belföld Véget ért a nélkülözés: sokáig csak kenyéren és teán élt a népszerű...

Véget ért a nélkülözés: sokáig csak kenyéren és teán élt a népszerű magyar színész

Nem kell többet sóvárogva néznie a boltok kirakatát: nyolc év után eladta a házát Maros Gábor operaénekes-színművész, így megoldódtak az anyagi gondjai, és már nem kell kellemetlenül éreznie magát, hogy a felesége tartja el.

Marost sokáig nagyon zavart, hogy főként laborasszisztensként dolgozó párja fizetéséből élnek, mert a nyugdíjából éppen csak futotta a gyógyszereire és a telefonszámlájára.

Néhány hónapja azonban minden megváltozott.

– Hét éve romlott el a helyzetem, az Újszínházban egyre kevesebb szerepet kaptam, majd semmit, máig sem tudom, miért… – sóhajtott a színművész. – Közben ott álltam a hatalmas házzal, az akkor 66 ezer forintos nyugdíjból a rezsire is alig futotta. Hiába árultam az ötszobás, Makovetz-stílusú, úszómedencés házamat Karácsondon, nem tudtam eladni. Nem szégyen: nyomorogtam, kenyéren és teán, meg a kertben termő gyümölcsökön éltem. Aztán tavaly végre sikerült eladnom a házat, és minden megváltozott! Nem kell már a boltban sóvárogva néznem, hogy mit vennék meg! Marikám azóta kapott egy kis autót, kerti bútort, mosogatógépet, boldogság, hogy kényeztethetem. Életem alkonyán elmúltak az anyagi gondjaim, boldog vagyok. A bakancslistámon még két dolog szerepel: hogy újra színpadra állhassak, illetve, hogy lássam a kisunokámat.

Indirekt/Blikk