2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Vasvillával támadt rá korábbi főnöke autójára

Vasvillával támadt rá korábbi főnöke autójára

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vasvillát hajított ahhoz az autóhoz, amelyben a korábbi munkáltatója mellett további három személy is utazott.

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi már hosszabb ideje dolgozott és lakott egy, a sértett tulajdonát képező, Siófokhoz közeli tanyán. Alkoholfogyasztása miatt a férfivel egyre gyakrabban merültek fel problémák a munkavégzése során, ezért 2022 szeptemberében elbocsátották, egyben távozásra szólították fel. Ennek ellenére a férfi másnap visszatért a tanyára, ahol ittas állapotban szóváltásba keveredett a korábbi főnökével, majd a vita során egy hatágú vasvillát is magához vett.

Ezt a vasvillát az elkövető – az előző napon történt elbocsátása miatti dühében – nem sokkal később a tanya területén nekidobta annak az autónak, amelyben a volt munkáltatóján kívül még hárman ültek. Bár a kocsiban utazók közül senki nem sérült meg, a gépjármű szélvédőjét cserélni kellett, így a vádlott több mint százezer forint kárt okozott a cselekményével.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott korábbi büntetéséből nemrég szabadult férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.