2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Valami nem stimmel Pécsi Ildikó végrendeletével

Valami nem stimmel Pécsi Ildikó végrendeletével

Teljes a káosz a tavaly decemberben elhunyt Pécsi Ildikó öröksége körül. A színésznő halála óta nem tisztázott, hány végrendeletet írhatott az elmúlt években a Kossuth-díjas színésznő, és ezek közül melyik érvényes.

Márpedig a gödöllői ház, a budai ingatlanok és a telkek értéke akár több száz millióra rúghat. Alaphelyzetben nem is lenne kérdés, hogy a színésznő egyetlen fia, Csaba és két unokája örökölné Pécsi Ildikó mesés vagyonát, ám a helyzet nem ilyen egyszerű.

A színésznő ugyanis évekig állt perben Pártos Csillával, fiának volt felesége lakott ugyanis abban a budai házban, amely Pécsi nevén volt A családban évekig állt a bál, hiszen mint azt korábban megírtuk, unokája, Csabika még a kilakoltatása után is visszatért a lakásba. A Bors szombaton arról írt, menye megtámadta Pécsi végrendeletét. Talán éppen emiatt az ingatlan miatt?

– Egy végrendelettel szemben akkor merülhet fel hatálytalansági ok, ha a végrendelet keletkezéséhez képest később olyan változás merül fel, ami lehetővé teszi annak megtámadását. Ezt nem az örökösök tehetik, hanem olyan személy, aki ezáltal örökösi pozícióba kerülhet. Ez lehet például egy ingatlan kérdéses tulajdonviszonya – tudta meg a Blikk Szilágyi Roland jogi szakértőtől.

Keresték Pártos Csillát és jogi képviselőjét, ám nem kívántak nyilatkozni arról, megtámadták-e a színésznő testamentumát. Pécsi ügyvédje, Dr. Magyar György azonban érdekes információval szolgált. Nála van ugyanis letétben Pécsi és férje, a szintén elhunyt Szűcs Lajos végrendelete, ám úgy tűnik, nem ez alapján zajlott a hagyatéki eljárás.

– Nem tudok arról, hogy tőlem bekérték volna az ügyfeleim végrendeletét – fogalmazott szűkszavúan Dr. Magyar György.

Amennyiben így van, mi alapján indulhatott el az eljárás? A színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba korábban arról beszélt, nem sokkal a halála előtt Pécsi készített egy titkos végrendeletet is, amelynek sorsáról és főként tartalmáról keveset tud.

– Én Pécsi Ildikó szellemi hagyatékát gondozom és nekem ez maximálisan elég is, nem foglalkozom a végrendelettel és a hagyatéki tárgyalással – mondta a Blikk megkeresésére a férfi, aki azt gyanította, az később születhetett, mint az a dokumentum, amely Magyarnál van letétben, márpedig a jogi szakértő szerint ez lehet a döntő olyan esetben, hogy ha valaki több végrendeletet is hátra hagy távozásakor.

Indirekt/Blikk