KezdőlapBelföldVajon visszatér a tavasz a hétvégére?

Vajon visszatér a tavasz a hétvégére?

Jellemzően erősen felhős lesz az ég, ám délután szakadozik, gomolyosodik, majd estétől jelentősebben csökken a felhőzet. Kora estig elszórtan még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-12 fok között valószínű.

Péntek késő estére 2-7 fok közé hűl le a levegő, változóan felhős lesz az ég, keleten foltokban köd képződik. Elvétve előfordulhat gyenge csapadék. A délkeleti szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet – írja a met.hu.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti szél. Kora délutánra 10-15 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. A nap második felétől több helyen elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 2-7 fok várható, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délután többnyire 13-19, ám északkeleten helyenként csak 9-12 fokot mérhetünk.