2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Újraindulnak a táborok: rohamra számítanak a szervezők

Újraindulnak a táborok: rohamra számítanak a szervezők

Tegnap a kormányinfón bejelentették, lehetnek gyermektáborok a nyáron. Ez a hír rengeteg szülőnek, gyermeknek és táboroztatónak nagy megkönnyebbülés.

A csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy az idén lehet nyári táborokat szervezni. A napközis és az ottalvós táborokról szervezői felkészülten várták a bejelentést. A június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió gyereknek ér véget a tanév, akik számára nagyon fontos, hogy szabad nyaruk lehessen. A nyári szünet tizenegy hete hosszú lesz, így komoly fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését.

„A gyermekek hosszabb-rövidebb ideig online tanultak, nem találkoztak osztálytársaikkal, illetve a korlátozások is megviselték őket. Kell nekik a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg. Szülői szemszögből nézve a gyermekfelügyelet megoldásában kell a segítség, sok édesanyának, édesapának kellett kivennie a szabadságának nagyobb részét az elmúlt időszakban – mondta el Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu portál vezetője. – Rengeteg táborszervező várta a bejelentést, a hivatalos engedélyt, hogy tudják, lehetnek gyermektáborok, és lesz lehetőségük a gyerekekkel foglalkozni a vakáció alatt, ami a megélhetésük egy jelentős részét adja.”

A Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy egy hónappal a vakáció kezdete előtt valamelyest jobban állnak a foglalásokkal, mint tavaly, de sokaknak még nincs lefoglalt tábora a nyárra. Érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai az idén még hamarabb telhetnek be, mint általában – írta a Hirado.hu. A következő hetekben rohamra számítanak a szervezők.