2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Újabb két halálos lakástűz volt az éjjel

Újabb két halálos lakástűz volt az éjjel

A hasonló tragédiák füstérzékelő használatával elkerülhetők lennének, hiszen a készülék a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, így időben felébreszti még az alvó embereket is.

Kedden, huszonhárom óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben tűz miatt életét vesztette valaki. Egy tűzoltóegység vonult a Kossuth Lajos úti családi házhoz, amelynek egyik szobájában egy ágy égett. A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, ám az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. A tűz feltehetőleg ágyban dohányzás miatt keletkezett, de a pontos körülményeket tűzvizsgálat során tárják majd fel.

Szerda hajnali négykor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Tizenegy tűzoltó három járművel vonult a Hársfa úti épülethez. A háromlakásos sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, ahol két szoba teljes egészében égett. A szobában felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A lángokat megfékezték, a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát pedig vizsgálják.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a hasonló tragédiák füstérzékelő használatával elkerülhetők lennének, hiszen a készülék a tűz keletkezésekor hangos sípolással jelez, így időben felébreszti még az alvó embereket is.