2022.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Úgy tűnik, megoldódik Szilágyi István özvegyének helyzete

Úgy tűnik, megoldódik Szilágyi István özvegyének helyzete

Ha minden jól alakul, akkor a tervek szerint hamarosan elhagyhatja a kórházat Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. A szobrászművész tavaly decemberben került az ózdi kórházba, s bár orvosai már korábban úgy látták, hogy nem szorul ellátásra, mivel otthona lakhatatlanná vált, húga, Sarolta pedig nem tudná őt ellátni, így nem volt hová mennie.

– Most úgy néz ki, hogy az orvosa tud segíteni, és intézkedik, hogy egy budapesti szeretetotthon befogadja Jolikát – kezdte a Blikknek az özvegy unokatestvére, Mária.

– Jolikának 24 órás felügyeletre, ápolói segítségre van szüksége, amit csak ott kaphat meg. Reményeink szerint pár hét múlva át is szállíthatják majd. Többször végeztek rajta koronavírustesztet, ez előírás, a legutóbbinak még nincs meg az eredménye, de gondolom, szükséges a negatív teszt ahhoz, hogy beköltözhessen az otthonba.

Mária elmondása szerint Jolika néni jól van, s bár gyenge, többször is infúziót kap, de jó a kedve.

– Kedvesek vele a kórházban, szeret ott lenni. Sajnos a tüdejében lévő daganatok a kora és az állapota miatt nem kezelhetőek és a műtét sem opció. Hetente jártam a kórházba, vittem neki ruhákat, kávét, tisztasági felszerelést, ezeket le kellett adni a portán. Semmije nem volt, még ruhái sem. Most kaptam engedélyt, hogy bemehetek hozzá a kórterembe, és láthatom őt. Sajnos jó pár napja nem lehet elérni telefonon, nem tudom, mi lehet a baj, nem él a vonal. Szerettem volna beszélni a segítőjével, ha jól tudom, tőle kapta a telefonkártyát, hogy segítsen, de őt sem érem utol egy ideje, pedig több megbeszélnivalónk is lenne – mondta szomorúan Marika, aki elmondta, bár unokatestvére korábban nem szeretett volna otthonba menni, mostanra belátta, nincs más opció.

Bár Jolika néni húga, Sarolta csupán pár utcányira lakik a kórháztól, a testvérek több mint egy hónapja nem beszéltek egymással.

– Nem tudom, mi van vele. Sajnos a számát nem tudom, az ápolóktól szoktam érdeklődni, hogy van. Tavaly decemberben befogadtam, de nagyon csúnya dolgokat mondott rám, amiket nehéz megbocsátani. Emellett én nem is tudnám őt ellátni – mondta a Blikknek Sarolta.

Indirekt/Blikk