2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Belföld Tűz miatt lezárták az egész Keleti pályaudvart

Tűz miatt lezárták az egész Keleti pályaudvart

A Keleti pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat a tűzeset miatt.

Kapcsolószekrény égett Budapest VIII. kerületében, a Keleti pályaudvarnál, az egyik vágány mellett lévő épület elektromos elosztó helyiségében. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lángokat a dolgozók porral oltóval megfékezték, a rajok pedig megkezdték a kapcsolószekrény visszahűtését, és az épület kiszellőztetését.

A MÁV közleményben tudtatta, hogy a Keleti pályaudvaron történt tűzeset miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel. A Keleti pályaudvarról Kőbánya felső érintésével Rákosig és vissza pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a vonatok Kelenföldig, a Budapest-Kelebia vonalon pedig Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak. Utóbbi vonalon a vonatok jelentős késéssel közlekednek, az elővárosi vonatoknál pedig járatkimaradásokkal is számolni kell – írták.

A BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket az 4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az 2-es metrón a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között fogadja el.

Indirekt/Blikk