2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Tömegnyomor: brutális sorok alakultak ki a regisztráció nélküli Pfizer-oltásért

Tömegnyomor: brutális sorok alakultak ki a regisztráció nélküli Pfizer-oltásért

Rendkívüli Pfizer-oltási akciót hirdetett meg péntekre az Országos Oltási Munkacsoport, Pfizer-oltásra lehetne jelentkezni az EESZT rendszerén keresztül, annyi a gond, hogy egyből lehalt a rendszer, nem lehetséges az időpontfoglalás.

Pedig a reggeli adatok alapján (3 913 550 beoltott) nagy szükség a most rendelkezésre bocsátott 100 ezer Pfizer dózisra, hogy a tervek szerint ma elérjük a 4 millió beoltottat és megkezdődjön holnap az újranyitás következő üteme.

Orbán Viktor reggeli rádiós interjújában is elmondta, hogy ma még lehet Pfizer-oltást kapni, de holnaptól már nem, mert félreteszik a 16 és 18 év közötti fiatalok érettségi utáni oltására. Az EESZT oldala nem bírja a terhelést, reggel óta nem elérhető az oldal.

Úgy tudjuk, hogy az oltópontoknál ennek ellenére elkezdtek nagyobb sorok kialakulni a Pfizer-oltás miatt.

Az óbudai Szent Margit Kórház oltópontjánál például délelőtt negyed tízkor már sor állt, 15-20 ember várakozott oltásra. A sor gyorsan felduzzadt 50-60 fő körülire, az emberek többsége a Pfizer-oltás hírére és regisztrációja miatt érkezett. Voltak olyanok is, akik anélkül álltak sorba az oltóponton, hogy előzetesen regisztráltak volna, és olyanok is, akik a vakcinainfo-oldalon ugyan regisztráltak, de behívót vagy visszaigazolást nem kaptak. A legtöbben bíztak abban, hogy így is hozzájutnak az oltóanyaghoz. A várakozók között olyanok is voltak már, akik második dózisukért jöttek.

A Szent Imre kórház oltópontjánál több százan várnak az utcán a Pfizer-vakcinárara. A rendőrök is jelen vannak, már nem engednek beállni a sorba újonnan érkezőket.

Az Állami Egészségügyi Központnál, közismertebb nevén Honvéd kórháznál valóságos közlekedési dugót okozott a tömeges érdeklődés a vakcina iránt. A Róbert Károly körútról több száz méteres sor kígyózik a kórház főbejáratához, parkolni a környéken szinte lehetetlen. A bejáratnál sok a rendőr, katona, még NAV-os autót is látni.

Indirekt/Blikk