2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Tolatáskor gázolt halálra valakit a 25 éves sofőr - felfüggesztett börtönt kértek...

Tolatáskor gázolt halálra valakit a 25 éves sofőr – felfüggesztett börtönt kértek rá

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy 25 éves férfi ellen, aki tolatás közben gázolt halálra egy gyalogost.

A baleset még 2021. március 1-én dél körül történt, ám most új hírek érkeztek a tragédiával kapcsolatban. A végzetes napon a 25 éves férfi fémhulladékot szállított kisteherautójával egy salgótarjáni telephelyre, ahol rengeteg fémhulladék kupac, konténer, dolgozó munkagép és parkoló jármű állt, ráadásul aznap a személy- és áruforgalom is meglehetősen nagy volt.

A férfi egy ideig várakozott, majd egyszer csak hátramenetben elindult a rakományával a lepakolás helyére, azonban nem vette észre a jármű mögött elhaladó 71 éves férfit. Noha a gyanúsított alacsony sebességgel ütötte el az áldozatot, az ütközés miatt az idős férfi a földre zuhant, a tehergépkocsi pedig a jobb hátsó kerekével átgördült a jobb lábán.

A balesetet többen is észrevették, ezért kiabálni kezdtek, a sofőr pedig ekkor állította meg a kocsit. A jármű kereke azonban az elütött férfi testén állt meg, előre indulva pedig ismét áthajtott az idős ember lábán.Az áldozatot mentőhelikopterrel szállították kórházba, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A Ballassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a férfi ellen, valamint a járművezetéstől való eltiltást – olvasható az Ügyészség közleményében.