2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Belföld Több százmillió forintnyi drogot találtak két dílernél

Több százmillió forintnyi drogot találtak két dílernél

A lakás pincéjében és padlásán több mint 55 kilogramm különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószer rejlett.

Több száz millió forintnyi kábítószert – 44 kilogramm marihuánát, 8 kilogramm kokaint és 2,5 kilogramm ketamint – találtak a rendőrök Szurdokpüspökiben egy 52 éves férfi és 19 éves társa lakásán – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, a lakás pincéjében és padlásán több mint 55 kilogramm különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak.

A nyomozók az ingatlanban kábítószer-fogyasztásához és -kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

A rendőrök elfogták és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a két férfit – tették hozzá.

Az 52 éves szurdokpüspöki lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindkét férfit őrizetbe vették, az 52 éves férfi esetében pedig letartóztatásának indítványozására is előterjesztést tettek.

Közölték azt is, hogy a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében, a vagyonvisszaszerzés keretében, a gyanúsítottaktól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le.