2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Több száz méteres sorban álltak a szakadó esőben a Pfizer-oltásra várók

Több száz méteres sorban álltak a szakadó esőben a Pfizer-oltásra várók

Szakadó esőben, hosszú órákat várakoztak azok az emberek az utcán, akik ma mentek az oltásukat felvenni. A Blikk egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy már reggel kilenc óta ácsorog egy véget nem érő sorban a Péterfy Kórház oltópontja előtt, ráadásul ítéletidőben, bőrig ázva.

A Blikk olvasója több mint két órát ácsorgott a szakadó esőben a második adag oltására várva. Bár bejutott, a helyzet a kórház területén sem jobb.

„Reggel kilencre érkeztem, azóta is várok, óriási a sor, pedig azt mondták, a második oltásomat már hamarabb megkapom, nem kell rá várnom. Bőrig áztam, hiába volt nálam esernyő” – mondta a neve elhallgatását kérő olvasó.

„Elértünk arra a pontra, hogy bárki napokon belül megkaphatja az oltást, nem számít a kora, a foglalkozása, s már a kismamákat és a fiatalokat is meg tudjuk védeni. Nagy siker, hogy hazánkban a 30 évnél idősebbek már több mint 80 százalékban megkapták legalább az első oltásukat” – mondta György István, az oltási program vezetője.

A Blikk olvasója is túl van már az első oltásán, most a másodikért jött.

„Azt mondták erre már nem kell regisztrálnom, benne vagyok a rendszerben, így most nem az lesz, mint az elsőnél, amikor szintén órákat álltam és vártam. Hát, tévedtek, ráadásul most az idő sem kedvezett, szakadó esőben álltunk az utcán, most pedig csuromvizesen itt bent” – mondta felháborodva.

Indirekt/Blikk