KezdőlapBelföldTizennyolcadik születésnapját ünnepelte csütörtökön a Deák téri késes gyilkos

Tizennyolcadik születésnapját ünnepelte csütörtökön a Deák téri késes gyilkos

A fiú több késszúrással ölte meg az áldozatait, majd a menekülés közben eldobta a kést.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Már többször beszámolt az Indirekt arról, hogy a hajnali órákban a budapesti Deák Ferenc téren egy fiatalember megkéselt két fiatalt, miután két társaság összeverekedett az utcán. A 16 és 21 éves fiatal a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hatóság emberei rendkívül gyorsan cselekedtek, és a személyleírások alapján a Nyugati téren elkapták a tettest 10 perccel azután, hogy elmenekült a helyszínről.

Mostanra már kiderült, hogy összesen tíz fő verekedett össze, valamennyien 16 és 23 év közötti férfiak. Maga a késelő – aki menekülés közben egy autó alá dobta a gyilkos fegyvert – éppen csütörtökön ünnepelte a 18. születésnapját, azaz a tettét már nagykorúként követte el. A nyomozás adataiból kiderült, hogy két olyan társaság verekedett össze, amelyben többségében olyanok voltak, akiknek kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már volt dolguk a rendőrséggel. A gyilkossággal gyanúsított férfit és két társát hallgatják ki, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt.