2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Tíz évet kapott az a férfi, aki Leányváron megölt egy idős nőt

Tíz évet kapott az a férfi, aki Leányváron megölt egy idős nőt

Jogerősen tíz év börtönre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2009-ben Leányváron megölt egy idős nőt – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Borbély Veronika közölte: az elkövetőt tíz év után sikerült azonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A házban talált DNS-nyomok vezettek el a vádlotthoz, aki rablás miatt éppen börtönben volt. A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

Amint arról az MTI korábban hírt adott, az elkövető a sértett unokájának barátja volt, többször is együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét a barátját kereste, de nem találta otthon. Az asszony itallal kínálta, majd egy idő után távozásra szólította fe a vádlottat. Az ittas férfi meglökte az idős nőt, aki a földre esett. A vádlott többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta áldozatát. A holttestet több nap múlva találták csak meg.

A piliscsévi férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott, és emberölés miatt – az ügyészi indítványnak megfelelően – tíz év börtönbüntetést szabott ki rá. Az ítélet jogerős – ismertette Borbély Veronika.

Indirekt/Blikk