2020.09.20
Friderika
Kezdőlap Belföld Tippek, hogyan védjük nyáron a hajunkat

Tippek, hogyan védjük nyáron a hajunkat

A strandok megnyitását követően nem árt, ha felkészülünk arra, hogy a hajunkat miként tudjuk megvédeni a vízben rejtőző kórokozóktól.

A hajunkat éppen úgy ápolni és védeni kell, mint a bőrünket, hiszen pontosan olyan érzékeny, a napsugárzás pedig különösen károsító hatású lehet számára. Mindig használjunk olyan sampont, amelynek színtartó, fényvédő hatása van, zseléből, hajlakkból pedig válasszunk olyan termékeket, amelyek védenek az UV-sugárzástól.

Nyárra van, aki szerint mégis jobb rövidre vágatni frizuránkat, így nincs vele gond. Aki azonban ragaszkodik a hosszabb hajhoz, a frizura.eoldal.hu tanácsa szerint mindig ügyeljen arra, hogy a legrövidebb szálat is össze tudja fogni egy praktikus lófarokba vagy kontyba, vagy ha mégsem, úgy legyenek kéznél olyan hajcsattok, amikkel feltűzhető a haj, ha például vízbe megyünk.

Néhány tipp a strandfrizurákhoz

  • A mókás kalapok és a hatalmas kendők a strandon nagyon jól mutatnak ? és a leghatásosabb fényvédők.
  • Hosszú hajból az egyik legegyszerűbb strandfrizura a szorosan, simára összefogott copf, épszerű nevén a lófarok. Hogy díszítsük, precízen meghúzott cikcakk választékot tehetünk bele, vagy akár a keletnémet erotikus filmipar nosztalgikus utóérzéseként oldalt két copfba is foghatjuk hajunkat, oldalt a fülre fésülve.
  • Nagyon menők a színes hajgumik és műanyag összefogó alkalmatosságok is.
  • Készíthetünk balerinakontyot úgy, hogy a simára fésült hajat a fejünk búbján összegumizzuk szoros lófarokba, majd körbetekerjük a tincseket és hullámcsatokkal rögzítjük a kontyot.
  • Félhosszú hajból könnyen és gyorsan készíthetünk bohókás vízparti frizurát. A hajat sok rövid választékkal osszuk tincsekre és ezeket tekerjük addig, míg összecsavarodnak. Végül úgy tűzzük fejre, hogy a hajvégek szálkásan kiálljanak.
  • A rövid frizurát egy kis zselével, viasszal pár perc alatt újjávarázsolhatjuk – úszás után az ujjaink és egy kevés fantázia segítségével helyes tépett tincseket készíthetünk a fejünkre.