2020.07.02
Ottó
Kezdőlap Belföld Tényleg csodaszer a plazmaterápia: már négy koronás beteget levehettek a lélegeztetőgépről

Tényleg csodaszer a plazmaterápia: már négy koronás beteget levehettek a lélegeztetőgépről

Nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon a vártnál is hatásosabban lehet koronavírusos betegeket gyógyítani a különleges plazmaterápiával.

Gyógyszer és vakcina sajnos még nincs a rettegett koronavírus ellen, de sikeres kezelés igenis létezik. Erre a legjobb példa a plazmaterápia, amely azt jelenti, hogy a betegségen már átesett, gyógyult páciensek véréből nyerik ki az ellenanyagot, és azt adják be intravénás úton a súlyos állapotban lévő betegeknek.

– Az a célunk, hogy ha valakiről bebizonyosodik, hogy pozitív, azonnal meg tudjuk kezdeni a kezelését. Tegnap pont ez történt, ugyanis két pozitív esetben azonnal be tudtuk adni a készítményt, ami nagy eredmény, hiszen a felépülésben a legfontosabb az, hogy a betegek időben kapják meg a terápiát – magyarázta Dr. Lacza Zsombor, az OrthoSera Kft. ügyvezetője, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese. – Azok közül, akik már korábban kaptak a terápiából, négyen felépültek. Lejöhettek a lélegeztetőgépről és kijöhettek az intenzív osztályról, vagyis sikerült legyőzniük a fertőzést. Ez nagyon jó hír, mert volt köztük olyan, akiről az orvosok sem gondolták, hogy valaha felgyógyulhat a betegségből.

Indirekt/Bors