KezdőlapBelföldTavaszra ébredtünk újév első napján

Tavaszra ébredtünk újév első napján

Tavaszias időre számíthatunk január elsején.

Az északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és a köd kiterjedése, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén egész nap borult, párás maradhat az idő, és ott szitálás, jelentéktelen eső is előfordulhat. Másutt gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél egy északnyugat-délkelet sávban nagy területen lesz erős, sőt helyenként viharossá fokozódik, de a Délnyugat-Dunántúlon és Szabolcs környékén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16, északkeleten viszont 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében napközben is tartósabban megmaradhat a köd, másutt hamar javulnak a látási viszonyok. A reggeli órákban az északnyugati szelet időnként viharos (65-75 km/h, hegyekben akár > 75 km/h) lökések kísérhetik Sopron környékén, valamint a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain.

A budapesti időjárás szombat éjfélig: Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet erős, reggel, kora délelőtt átmenetileg még viharos széllökések is kísérhetik.

Vasárnap az éjszaka képződő köd egy része napközben főleg az ország északkeleti harmadán tartósabban megmaradhat. Emellett fátyolfelhők is érkeznek hazánk fölé. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak az északkeleti megyékben fordulhat elő néhol szitálás, estétől gyenge eső. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül. A délutáni órákban a napos tájakon 8, 14, a tartósabban felhős, ködös részeken 5, 7 fokot mérhetünk.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. A ködfoltok napközben feloszlanak. A nyugatira, északnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, ugyanakkor a délnyugati országrészben gyenge maradhat a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -1 és +7 fok között várható. A maximum 8 és 14 fok között alakul – írja a met.hu.

Kedden többnyire erősen felhős, illetve borult időre lehet számítani. Szórványosan valószínű eső, záporeső. A déli, majd a nyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a csúcsérték többnyire 5 és 14 fok között várható.