KezdőlapBelföldTatabánya és Tata között gázolt a vonat

Tatabánya és Tata között gázolt a vonat

Vasárnap délelőtt Tatabánya és Tata között elütött egy embert a vonat. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekednek a szerelvények, ezért a győri fővonalon 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre kell számítani – írta honlapján a Mávinform.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a vonat vasárnap délelőtt a Keleti pályaudvarról 7:40-kor Bécsbe indult. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a győri fővonalon 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre, hosszabb eljutási időre kell számítani. A késések csökkentése érdekében a soproni és szombathelyi InterCity vonatok csak Komáromig közlekednek, illetve onnan is indulnak, ezért az InterCity pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Kelenföld és Komárom között járnak.

A katasztrófavédelem a honlapján azt közölte: elgázolt egy embert a vonat Vértesszőlős térségében, az 1-es számú főút 58-as kilométere melletti szakaszon. A vonaton mintegy százötvenen utaztak, a tatabányai hivatásos tűzoltók a mentesítő járatra történő biztonságos átszállásban nyújtanak segítséget.

Szeptember végén Vecsésnél egy kerékpárost gázolt halálra a vonat. A rendőrség információi szerint Vecsés lakott területén kívül közlekedett 2023. szeptember 28-án reggel egy Budapest-Nyugati pályaudvar felől érkező vonat, amikor a fényjelző készülékkel biztosított vasúti átjáróban egy, kerékpárját toló 59 éves gyalogost ütött el.

A helybéli férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.