KezdőlapBelföldSzínésztársai siratják Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját

Színésztársai siratják Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját

Gyászol a művésztársadalom: tragikus sorsú kollégájukat, Szilágyi Istvánt ma hajnalban a saját fia verte agyon.

Az egész országot megrázta a tragikus sorsú Szilágyi István halála. Színésztársai közül többen képtelenek voltak megszólalni a hír hallatán. Molnár Piroska, Pásztor Erzsi, Pécsi Ildikó és Koltay Róbert így emlékezett meg elhunyt kollégájáról.

Forrás: Nemzetiszinhaz.hu

„Rettenetes dolog, amikor a gyerek a saját apja ellen támad. Borzasztóan sajnálom, hogy nem tudtunk segíteni Szilágyi Picin – mondta az Indirektnek Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. – Amikor felmerült, hogy segítsünk rajta, megtudtuk, hogy az sem egyszerű, mert a fia elszedte tőle a pénzt. Amikor a Győri Színház igazgatója felajánlott neki egy szobát, hogy lakjon ott a felségével, visszautasította. Nyilván ezt is a fia nyomására tette. Pedig ha akkor elfogadja tőle a gesztust, Szilágyi Pici most is élne.”

Pásztor Erzsi ma is jól emlékszik, amikor Szilágyi Istvánnal először találkozott a főiskolán. „Pár mondatos szerepet játszott csak a vizsgaelőadásomban, de nagyon nagy sikert aratott vele. Végtelenül kedves fiú volt – mesélte Pásztor Erzsi. – Embertelen volt, hogy a fia állandóan bántalmazta. Amikor Győrben találkoztunk, akkor is szinte rongyokban járt a Pici. Megdöbbentett, hogy így kellett meghalnia.”

Pécsi Ildikó is nagyon fájlalta, hogy ilyen tragikus sors jutott Istvánnak. „Imádtam vele forgatni. Ő egy kedves, derűs ember volt, megdöbbentő, hogy így kellett elmennie” – nyilatkozta az Indirektnek Pécsi Ildikó.

Koltay Róber kollégája halálhírét hallva alig kapott levegőt, kereste a szavakat. „Hogy a Szilágyi Pici meghalt? Nem tudok megszólalni, sajnos ez a levegőben volt. Nagyon – nagyon fájlalom, ami a Picivel történt, ennél sokkal, sokkal jobb sorsot érdemelt.”