2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Szexképekkel és videóval zsarolta volt szerelmét a somogyi férfi

Szexképekkel és videóval zsarolta volt szerelmét a somogyi férfi

Először 100 ezer, majd pár nappal később már 500 ezer forintot akart kérni a kompromittáló felvételekért a somogyi férfi.

A Siófoki Járási Ügyészség zsarolás kísérlete miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki úgy próbált meg pénzt szerezni szerelmétől, hogy intim fotók nyilvánosságra hozatalával fenyegette meg, ha nem fizet – írják az ügyészség honlapján.

A férfi és a sértett között előbb alkalmi kapcsolat, majd szerelmi viszony alakult ki annak ellenére, hogy a nőnek volt párja. Néhány hónap után a felek között a kapcsolat megszakadt, a nő pedig egy időre külföldre költözött. Hazatérése után ismét találkozgattak, ám a nő nem akart komolyabb kapcsolatot, amibe a vádlott nem tudott belenyugodni.

Az elkövető ekkor azzal fenyegette meg a nőt, hogy a kapcsolatuk alatt birtokába jutott, a sértettről készült meztelen képeket, illetve videót elküldi a nő barátjának, illetve azokat közzéteszi a közösségi oldalakon, ha a sértett nem fizet neki 100.000 forintot, amit néhány napon belül 500.000 forintra emelt fel.

A férfi fenyegetése a sértettben komoly félelmet keltett, ezért – mivel a követelt összeget nem tudta rögtön előteremteni – személyes találkozásuk alkalmával egy kisebb összeget próbált meg átadni a vádlottnak, aki azzal nem elégedett meg, a siófoki rendőrök azonban a helyszínről való távozása közben elfogták és őrizetbe vették.