2021.08.02
Lehel
Kezdőlap Belföld Szép fogás: máris elkapták a budai élelmiszerboltban késsel fenyegetőző rablókat

Szép fogás: máris elkapták a budai élelmiszerboltban késsel fenyegetőző rablókat

A két férfi busszal és villamossal ment rabolni.

Egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy 2020. augusztus 25-én 19 óra 30 perc körül egy II. kerületi élelmiszer boltba két férfi ment be; mindketten kést vettek elő és megfenyegették az üzlet alkalmazottját, hogy nyissa ki a kasszát.

Az eladó megijedt és eleget tett a követelésnek, így a két férfi a kasszából, illetve egy pulton lévő pénztárcából összesen 120 ezer forintot vett el, amit hátizsákjukba tettek és elmenekültek a helyszínről.

A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi tömegközlekedési eszközökkel jutott el a II. kerületi üzletbe és a IX. kerületi Boráros térről indultak.

A két férfiről kamerafelvételek készültek, amely alapján a rendőrök a Boráros téren fel is figyeltek a feltételezett elkövetőkre; a Blaha Lujza térig követték őket, ahol augusztus 27-én 12 órakor elfogták a 65 éves B. Istvánt és a 25 éves Cs. Rolandot – írja a police.hu.

A nyomozók rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akik beismerték tettüket, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt.