KezdőlapBelföldSzélvihar miatt nem tudott leszállni a Lufthansa repülője Debrecenben, inkább visszament Münchenbe

Szélvihar miatt nem tudott leszállni a Lufthansa repülője Debrecenben, inkább visszament Münchenbe

A hóhelyzet és az erős szél nemcsak az autósok helyzetét nehezítette meg ma, hanem a magyar reptereken is bonyodalmakat okozott. A Blikk egykori munkatársa elmesélte, hogy a Lufthansa München-Debrecen járata nem tudott leszállni az időjárásviszonyok miatt, visszafordult Németországba.

Pénteken komolyabban havazott hazánkban, erős szél is volt és a meteorológiai előrejelzések szerint szombat éjfélig az ország területén több helyen viharos szélre és havas esőre, havazásra kell számítani.

Weisz György újságíró, a Blikk egykori munkatársa elmondta az ijesztő történetet, amikoris Münchenből repült Debrecenbe és a pilótának nem sikerült letennie a gépet. Ezután úgy döntöttek, hogy Budapest felé veszik az irányt. Viszont mivel továbbra is fennakadásokra kellett számítani, nem tudta a személyzet vállalni a budapesti landolást, visszafordultak Münchenbe.

  • Ma Münchenből 14 óra 55 perckor pontosan felszállt a LH1686 Lufthansa gépe, amelyen 70 utas utazott Debrecenbe. 16 óra 25 perckor kellett volna leszállnia a helyszínen, menetrend szerint pedig 16 óra 20 perkor megláttuk a Debreceni Repülőtér kifutópályáját. 50 méterre lehettünk a talajtól, amikor a pilóta felkapta a gépet, majd közölte, hogy megpróbálja újra letenni. Ez nem sikerült. Azt mondták nekünk, hogy az időjárási viszonyok nem engedik meg, hogy Debrecenbe leszálljon a repülőgép, olyan hóvihar, illetve 80 km/h széllökések vannak a városban. Kértek tőlünk egy kis türelmet, megpróbálják Budapesten elintézni, hogy leszálljunk. Kis idő múlva közölték, hogy Budapest nem vállalja a leszállást, és nem is reszkírozzák meg, mert ha ott mégsem tudnunk leszállni, akkor nincs annyi üzemanyag, hogy visszamenjünk Münchenbe. Ezért azonnal irány vissza München. A repülőgép pedig 18 órakor leszállt Münchenben újra – mesélte Weisz György.

Hozzátette, hogy Debrecenben szinten 70 ember várta a már említett repülőgépet, amivel vissza szerettek volna jönni. Az utasok kétségbeestek és dühösek, ugyanis semmilyen tájékoztatást nem kaptak a légitársaságtól.

  • A Lufthansa semmilyen tájékoztatást nem adott. Leszálltunk, most pedig itt vagyunk újra. Annyit segítettek, hogy 20 óra 30-kor indul egy nagyobb gép Münchenből Budapestre, arra pedig sikerült helyet foglalni. Azt viszont, hogy hogyan jutnak el az emberek Debrecenbe, azt a Lufthansa lesz.rja. Adtak egy papírt, ha számlát szerzek taxiról, akkor talán elszámolják, illetve adtak egy vouchert annak aki kért, hogy 15 euróért ehetsz ihatsz még egy órát. Ha pedig nincs hely, mert nem mindenkinek jutott, akkor az holnap elmehet Budapestre. De hogy hol fog aludni, az eddig még nem derült ki. Az utasok semmilyen tájékoztatást erről nem kaptak. Elég nagy a felháborodás, a légitársaság azt mondja, hogy ez vis maior, de ez nem vis maior, hiszen ők is tudták, hogy Debrecenbe milyen rossz idő van – panaszolta el a Blikknek.

Indirekt/Blikk