2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Százmilliós ajándék a gyerekotthon lakóinak

Százmilliós ajándék a gyerekotthon lakóinak

Az idei év egyik legnagyobb, kiemelkedő összértékű jótékony felajánlása révén valamennyi hazai gyermekotthon lakója, közel 5400 gyermek kap értékes és hasznos ajándékot a XIXO-tól.

A karácsonyt megelőző héten az 5 és 18 év közötti gyermekeknek ruhára, cipőre beváltható, fejenként 15.000 Ft értékű vásárlási utalványt, védőmaszkot és frissítő italokat ajándékozott a hazai és nemzetközi piacon is jól ismert üdítő- és jegestea márka.

Az idei év mindenkinek nagyon nehéz volt, különösen azok számára, akik bármilyen módon, akár koruknál, akár egészségi vagy szociális helyzetüknél fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. A hazai jegestea- és üdítő márka, a XIXO vezetői éppen ezért úgy döntöttek, hogy azoknak a gyerekeknek teszik szebbé a karácsonyát, akik nélkülözik a családi környezetet, a szülői vagy nevelőszülői gondoskodást. Jelenleg több mint ötezer, 5 és 18 év közötti gyermek él állami gondozásban.

A múlt héten mindannyian megkapták azt a körülbelül 18.000 Ft összértékű ajándékcsomagot, melynek része az értékes vásárlási utalvány, egy mosható textil arcmaszk és egy jegesteákból és üdítőkből álló italcsomag. Az utalványt a gyerekek márkás ruhára vagy cipőre válthatják be a következő hónapokban – természetesen nevelőik segítségével.

„Cégünk nemcsak egy aludobozos italokat termelő vállalat, hanem egy értékközösség is. Felelősek vagyunk saját munkatársainkon kívül a szűkebb és tágabb környezetünkben élőkért, főként a jelenlegi helyzetben. Úgy éreztük, a gyerekeknek is meg kell mutatnunk az összefogás erejét, amely abban rejlik, hogy a legnehezebb pillanatokban is támogatjuk egymást. Bízunk benne, hogy az ajándék megerősíti a hitüket abban, hogy megéri kitartóan küzdeni álmaikért!” – mondta el ma a Menyecske utcai Gyermekotthonban szervezett átadáson Vecsei Márton, a XIXO senior brand managere. „Decemberben mindig megnő az adakozási kedv, de még sosem fordult elő, hogy szabadon felhasználható adományt kapjanak a gyerekek, amiből valóban a saját igényeik, ízlésük szerint vásárolhatnak. Nemcsak az adomány jellege, hanem értéke is egyedüllő, 100 millió forint értékű egyösszegű adomány még sosem érkezett a gyermekjóléti ellátás számára. Biztos vagyok benne, hogy az otthonok lakói számára valóban emlékezetes lesz az idei karácsony!” – tette hozzá Tóth Lejla, a Menyecske Utcai Gyermekotthon megbízott igazgatója.

Az ajándékcsomagok december 14. és 18. között jutottak el a gyermekotthonok lakóihoz a 20 megyei gyermekellátó központon keresztül.