KezdőlapBelföldSúlyosabb büntetés vár VV Fanni gyilkosára

Súlyosabb büntetés vár VV Fanni gyilkosára

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát.

Ahogy arról a Blikk beszámolt, Novozánszki Fanni ügyében a bíróság 2022 júliusában hozta meg a döntést, amellyel B. Lászlót emberölés bűntettének elkövetése miatt – annak ellenére, hogy a lány holtteste sosem került elő – életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte. A feltételezett elkövető már akkor jelezte a bíróságnak, hogy nem hajlandó elfogadni a döntést, és fellebbezéssel él.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egy közleményben most arról számolt be, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik az emberölés áldozatává vált VV Fanni ügye.

A Fővárosi Törvényszék 2022. július 13-án kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztésből legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a vádlott anyagi helyzete 2017-ben megnehezült, ám költekező életmódját nem akarta feladni, ezért kereste a lehetőséget, hogy készpénzhez jusson. A későbbi sértett – egy valóságshow-ból ismert és örömlányként jól kereső fiatal nő – ismerősén keresztül megtudta, hogy az a lakásán jelentősebb mennyiségű készpénzt tart, amit plasztikai műtétre tett félre.

A vádlott 2017. november 20-án a sértett hirdetésekben szereplő telefonszámán kapcsolatba lépett a fiatal nővel, aki 18:20 óra körüli időben fogadta a lakásán. Ott a vádlott a sértett értékeinek, így készpénzének megszerzése érdekében erőszakosan, támadólag lépett fel a sértettel szemben, aki ennek következtében a helyszínen elhalálozott.

B. László a holttestet, valamint a sértett értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – a sértett elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte, majd ott annak hátsó ülésére helyezte el a sértettet és a táskákat. Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet a jármű csomagtartójában helyezte el. Másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a vádlott a Duna-partra hajtott járművével, és a sértett holttestét a Dunába rejtette, amely azóta sem került elő.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő meghatározásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve a határozat hatályon kívül helyezése érdekében jelentettek be fellebbezéseket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartó indítványát. A vádlott a másodfokú büntetőeljárás befejezését letartóztatásban várja – írják a közleményben.