2021.04.11
Leó, Szaniszló
Kezdőlap Belföld Straub Dezső megrendítő vallomása: a később elhunyt Böröndi Tamás hívott hozzá mentőt

Straub Dezső megrendítő vallomása: a később elhunyt Böröndi Tamás hívott hozzá mentőt

Majdnem egy hónap küzdelem után lett negatív Straub Dezső koronavírustesztje. A Vidám Színpad művésze kórházba is került, annyira rosszul volt. Más kérdés, hogy a kezelőorvosai először azt hitték, a színész szívével van probléma, így hazaküldték. Straub megküzdött a fertőzéssel, ám azt képtelen feldolgozni, hogy kollégája és jóbarátja, Böröndi Tamás ugyanezt a csatát elveszítette.

– Felfogom, hogy Tomi nincs többé, mégis úgy érzem, itt van, s nagyon fáj a hiánya. Engem megmentett, hogy mentőt hívott, de ő ment el az égi színpadra – sóhajtja Straub Dezső, aki több mint harminc éve jóban-rosszban, munkában és a magánéletben is összenőtt Böröndivel.

Még a betegség is egyszerre teperte le őket: a koronavírusos pénzhiány miatt mindketten a saját építkezésükön dolgoztak, éppen ezért először arra gondoltak, hogy meghűltek a kubikosmunka során.

– Mi még úgy nevelődtünk, hogy egy kis láz vagy meghűlés miatt nem maradhat el próba, előadás. Nem is gyanakodtunk másra, amikor rosszul lettünk – meséli Straub, aki két napig nyomta az ágyat izzadva, majd „meggyógyulva” ült be a Vidám Színpad premier előtti próbájára.

– Még egymásnak panaszkodtunk, hogy mennyire elfáradtunk… Miközben jegyzeteltünk a nézőtéren, rosszul lettem. A ruhatárnál rá kellett feküdnöm a pultra. Tomi hívott hozzám mentőt, a nézőtéren tették rám az EKG-t, kaptam infúziót.

Mivel a szívverését rendellenesnek találták, a mentő kórházba vitte, ahol stabilizálták az állapotát, majd hazaküldték azzal, hogy később menjen vissza terheléses szívvizsgálatra – írja a Blikk.

– Azt gondolták, túlhajtottam magam és kiszáradhattam. Bár vettek vért, nem csináltak vírustesztet, de én gyanakodtam, így magam csináltattam meg, s rögtön pozitív lett. Másfél hétig nagyon rosszul voltam, a korábban operált szememben kis vakfolt keletkezett, amely azóta is megmaradt – panaszkodik a színész, aki a karanténban értesült arról, hogy Böröndi Tamás is megbetegedett.

– Küldtem neki sms-eket, de választ már nem kaptam, mert lélegeztetőgépre került… – mondja elkeseredve Straub, aki szerint az volt a baj, hogy meghűlésre gyanakodtak. – Azt hittük, ki tudjuk feküdni, aztán minden megy tovább. Halálos tévedés volt.

A színész azt javasolja, mindenki szedjen vitaminokat, erősítse szervezetét, és a legkisebb gyanús jelre csináltasson tesztet. Ő a párjának, Mónikának is hálás.

– A túlsúly is kockázat, és az elmúlt időszakban majdnem 20 kilót fogytam a páromnak köszönhetően, ami akár életmentő is lehetett – teszi hozzá Straub Dezső.

Indirekt/Blikk