2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Sokkoló: vízbe fojtotta kislányát, majd feladta magát a rendőrségen a budapesti anya

Sokkoló: vízbe fojtotta kislányát, majd feladta magát a rendőrségen a budapesti anya

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint vízbe fojtotta kislányát, majd feladta magát a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Központi Panaszirodájára 2020. április 5-én délután bement – az akkor – 38 éves P. Orsolya, és elmondta, hogy Budapest XVIII. kerületében, a Havanna utcai lakásában április 4-én megölte egyéves kislányát.

A rendőrök a XVIII. kerületi lakásban megtalálták a gyermek holttestét. A nőt a rendőrök a BRFK Központi Panaszirodáján elfogták. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy P. Orsolya a gyanú szerint a fürdőkádban vízbe fojtotta a gyermeket – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztályának nyomozói a nőt 2020. április 5-én emberölés bűntett miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését. P. Orsolya azóta letartóztatásban van.

A tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.