2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Sokkoló videó: ököllel ütik a biztonságiak a fesztiválozókat

Sokkoló videó: ököllel ütik a biztonságiak a fesztiválozókat

Kegyetlenül elfajult a vita a Sziget fesztivál bulizói és a szervezők által kibérel Európa hajó biztonsági őrei között. Az őrök és a fesztiválozók eddig ismeretlen ok miatt összevitatkoztak, majd néhány másodperccel később elszabadult a pokol. A történtekről videófelvétel is készült.

A 444.hu egyik olvasója juttatta el a portálnak a videót, amelyen látszik, hogy a biztonsági emberek a Sziget fesztivál több résztvevőjét is ököllel verik.

A Batthyány tér közelében található Európa hajót a fesztivál idejére bérelték ki a szervezők. A bulihajóra, amely egy rövid városnézésre vitte az érdeklődőket, Sziget-belépővel lehetett felmenni. Ám a jelek szerint néhány fiatalnak meggyűlt a baja a biztonságiakkal.

Egyikük valamilyen szóváltásba került az egyik biztonsági őrrel, aki lekevert neki két pofont. A felpofozott bulizó haverja próbált közbeavatkozni, de őt már ököllel verte a felbőszült biztonsági őr – írja a portál. Az agresszió ezután fokozódott: a lökdösődésbe több biztonsági őr is beszállt, miközben a felpofozott, majd leütött srácot a barátai elvitték.

Assault At Szighet

Egy másik szögből készült felvétel tanúsága szerint egy harmadik személyt a földre taszítottak. A Redditen terjedő információk szerint az illetőt a földön ütötték és rugdosták a biztonságiak. A videón az egyik biztonsági őr próbálja felállítani, de nem tűnik igazán segítőkésznek, inkább agresszíven igyekszik eltávolítani onnan – írták.

Később a közösségi oldalakon terjedő videók kapcsán valaki azt állította, ő volt az egyik fiatal a felvételen. A fiú – akinek a profilját hitelesen nem lehetett ellenőrizni – azt írta, nincs komolyabb baja, csak felrepedt a szája és fáj a feje. Hozzátette: azon viszont felháborodott, hogy míg őt 12 órán keresztül bent tartották az őrsön, a biztonsági őrt órákkal korábban elengedték. Neki pedig azt mondták – mesélte a sértett –, hogy az esetről készült videókon nem látszik rendesen, mi történt.