2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Sokkoló: utcára dőlt egy bontás alatt álló épület Budapesten

Sokkoló: utcára dőlt egy bontás alatt álló épület Budapesten

Hatalmas robaj rémítette halálra a főváros XII. kerületében élőket hétfő délután: váratlanul leomlott egy hatemeletes épület legfelső két emelete a Böszörményi úton. Habár a házat az önkormányzat bontásra ítélte, annak módját korántsem így tervezték.

Rengeteg törmelék hullott az utcára, csak a szerencsén múlott, hogy éppen nem sétált arra senki. Sokáig pedig még a gépkocsiforgalom és a villamosközlekedés is megállt. A hegyvidéki önkormányzat projektcége által végzett rendhagyó bontásról fotókat olvasó-riporterünk küldött, akinek jár a tízezer forint.

– Egy bontásra ítélt épületben szerkezetkárosodás keletkezett, ennek következtében épületrészek omlottak az úttestre. A rendelkezésre álló információk szerint személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a Blikket Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége átvizsgálta a romokat, embert nem találtak alattuk.Statikust kértek a tűzoltók a helyszínre. Bontási tevékenységet végeztek, dolgoztak a munkások, amikor a baleset megtörtént, de nem sérült meg senki.

A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le.

Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.