KezdőlapBelföldSokkoló: udvaron játszó 3 éves gyereket rabolt el a miskolci nő

Sokkoló: udvaron játszó 3 éves gyereket rabolt el a miskolci nő

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Az elkövető 2021. májusának egyik estéjén Miskolcon egy lakóház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves gyermeket a kerítésen átemelve kivett, majd a lakására vitte. Az eset épp egy éve, május közepén történt. Szerencsére a rendőrök még aznap megtalálták a gyermeket, aki visszakerült az édesanyjához.

A nő ellen most emeltek vádat. A vádirat szerint a 44 éves hölgy kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte.

2021. május közepén az esti órákban Miskolc egy családi házas övezetében sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves fiúgyermeket. Tévesen azt feltételezte, hogy a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett kisfiúval, ezért elhatározta, hogy magával viszi és együtt élnak majd. Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, aki igennel felelt. Ekkor a nő a kerítésen átemelte a gyermeket, majd elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal a lakására vitte, ahol a kicsit megetette és lefürdette

A gyermek édesanyja a fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek a vádlott lakásánál. A nő ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, ám többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.