2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld Sokkoló tragédia: elvesztette a fiatal pár a két és fél hónapos kisbabáját

Sokkoló tragédia: elvesztette a fiatal pár a két és fél hónapos kisbabáját

Szörnyű tragédia ért egy fiatal dél-magyarországi párt. Végtelennek tűnt a boldogságuk, amikor május 19-én világra jött első gyermekük, de az örömük sajnos nem tartott sokáig. Miután a kislányuk megszületett, szívproblémái miatt egy hétig vizsgálták, de aztán hazaengedték, a szülők pedig úgy hitték, minden rendben van. Július 21-én azonban megtörtént a legrosszabb.

– Az utolsó napon a fürdetéséhez készültünk, amikor észrevettük, hogy egy picit hideg a teste. Azt hittük, csak fázik, ezért utána beöltöztettük. Közben nem is sírt, teljesen nyugodtan viselkedett. Aztán megetettük. Nem igazán volt étvágya, de ez is előfordult már korábban. Ekkor még nem is gondoltuk, hogy bármi baj lenne. Aztán, amikor elaludt, furcsa volt, hogy gyorsabban, nyögdécselve vette a levegőt. A védőnőt nem értük el, ezért az apósom javaslatára bementünk az orvosi ügyeletre – mesélte a Blikknek a fiatal édesanya, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

Először megvizsgálták, meghallgatták a szívverését is, de eleinte arra gyanakodtak, hogy a picinek csupán székrekedése lehet. Aztán átküldték őket a gyermekosztályra. Várniuk kellett volna, de amikor a folyosón az orvos meglátta a kislányt, azonnal a vizsgálóba kérte őket.

– Először azt kérdezték, nem ütötte-e be magát, vagy nem esett-e le valahonnan. A kislányom ekkor bágyadtnak tűnt, de magánál volt. A fürdetés előtt pedig ugyanolyan jó kedélyű, vidám babaként viselkedett, mint előtte. A vizsgálaton kiderült, oxigénhiányos állapotban van. Felültették, én pedig simogattam és próbáltam nyugtatni, aztán kiküldtek a vizsgálóból. A szakemberek fel-alá járkáltak, majd közölték, hogy a kisbabámat újra kellett éleszteni, most pedig az életéért küzdenek. Egy kis idő múlva pedig jött a lesújtó hír: sajnos, nem tudták megmenteni az életét – mesélte könnyes szemmel lapunknak a fiatal nő. Először hinni sem akart a fülének.

A halálakor azt közölték, vérmérgezés vagy agyvérzés okozhatta a tragédiát, de a boncoláskor kiderült, súlyos szívbetegséggel küzdött.

Indirekt/Blikk