2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Sokkoló: kulccsal vágta el egy testvérpár torkát a nyíregyházi férfi

Sokkoló: kulccsal vágta el egy testvérpár torkát a nyíregyházi férfi

Egy üveg sör miatt szúrta nyakon egy testvérpár mindkét tagját egy kulccsal egy nyíregyházi férfi.

Egyiküknek a torkát vágta el, a másikat pedig nyakon szúrta, súlyos sebet ejtve. Az egyik férfi ijedtében hazáig menekült, ahol mentőt hívtak hozzá, a fivére pedig a kocsmában kért segítséget. Mint kiderült, a támadó nemrég szabadult a börtönből, ahol hét évig ült rablás miatt.

A Tények stábja úgy tudja, a három férfi egy asztaltársaságként italozott aznap este egy nyíregyházi kocsmában, ám egy üveg sörön annyira összevesztek, hogy az elkövető előrántotta kulcsát, amivel átvágta az egyik testvér torkát. A másikat pedig azért támadta meg, mert az a fivére segítségére sietett.

A második megtámadott annyira megrémült, hogy négy kilométert gyalogolt hazáig, eközben pedig majdnem elvérzett. Otthon a sógora nyitott neki ajtót, ám mikor a megszúrt férfi felesége is meglátta a sebet, sokkot kapott.

„Teljesen el volt kékülve a szája, félig el volt ájulva, rosszul volt. Tudtam, hogy akkorra már a vérzés nem kifele jön a sebből, hanem befele megy a tüdejébe. Ekkor már nagyon rosszul volt” – mondta el a sógor, aki hozzátette: a mentőknek sikerült megmenteniük a férfi életét.

A másik testvérhez a kocsmában hívtak mentőt, s őt szintén sikerült megmenteni, dacára a súlyos sérülésének.

A szurkálót hamar kézre kerítették a hatóságok, hétfőn pedig már le is tartóztatta a bíróság. Az ügyészség szerint egy veszélyes, visszaeső, erőszakos bűnözőről van szó, akinek most emberölés kísérlete miatt kell majd felelnie.