2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Sokkoló: egy nyíregyházi nő megölhette két újszülött babáját is

Sokkoló: egy nyíregyházi nő megölhette két újszülött babáját is

Információk szerint a nő az első alkalommal egy gimnázium wc-jében szülte meg a picit, majd a kukába dobta, egy másik alkalommal pedig egy tó mellett hozta világra a babáját, akit aztán magára hagyott.

A Tények beszámolója szerint egy kutyasétáltató egy nyíregyházi parkban találta meg egy nemrégiben szülő nő méhlepényét. És bár azonnal értesítette a rendőröket, a babát hiába keresték, nem találták meg. Kiderült, hogy egy nyíregyházi nő szülhetett még tavaly áprilisban.

A nő nem ismerte be a gyilkosságokat, a terhességeket pedig azért titkolhatta, mert egy ismert ügyvéd lehet az apa. Az újszülöttet egy pulóverbe csomagolta, majd a helyszínen magára hagyta. Az ügyészség szerint a szándéka mindenképpen arra irányult, hogy kioltsa a csecsemő életét. A tette után hazament, s senkminek sem szólt, hogy gyermeket szült.

A kétgyerekes anya korábban járt orvosnál, ahol megállapították, hogy terhes, ezután viszont nem kereste fel a védőnőt, sőt, a párja elől is eltitkolta a dolgot.

Sokkoló, de nem ez volt az első eset, hogy végezhetett újszülött gyermekével. 2016-ban, amikor még egy nyíregyházi gimnázium konyháján dolgozott, az iskola wc-jében szült meg. A babát egy rongyba csavarta, majd az iskola előtti kukába tette. A méhlepényt akkor a nyomozók a lefolyóban találták meg. A nő azt állította, a babája halva született. A kicsi holtteste azóta sem került elő, így azt sem lehet bizonyítani, hogy megölte az újszülöttet.

Az ügyészség így csak most, a 2021-es gyerekgyilkosság miatt tudott vádat emelni ellene. Ezúttal ugyanis beismerte a tettét, és azt is elmondta, hogy a kicsi felsírt, miután megszülte.

A vádhatóság 15 év fegyházat kért a nőre, ha az előkészítő ülésen mindent beismer. A Tények úgy tudja, a kétgyerekes anya azért szabadult meg az újszülöttektől, mert egy ismert ügyvédtől esett teherbe.