2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Sokkoló baleset a szolnoki cirkuszi előadáson: kirepült egy motoros a halálgömbből

Sokkoló baleset a szolnoki cirkuszi előadáson: kirepült egy motoros a halálgömbből

Súlyos baleset történt egy cirkuszi előadáson Szolnokon. Egy motoros a halálgömbből zuhant ki, a mentők vitték el!

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata Szolnokon tartott előadásokat. A cirkuszi sátorban csütörtök este a felhőtlen szórakozást drámai pillanatok szakították meg.

Éppen a halálgömbben – egy nem túl nagy, fémből készült, rácsos gömb belsejében – mutatták be tudományukat a motorosok, akik hatalmas sebességgel keringtek a szűk helyen, mikor baleset történt.

Az egyik pillanatban a gömb kettényílt, majd a nyíláson az egyik motoros kirepült – mesélte a Blikknek egy szemtanú, aki gyermekével a nézők között foglalt helyet. A baleset után azonnal mentőt hívtak, akik elvitték a sérültet.

A Magyar Nemzeti Cirkusz a Blikkel közölte, hogy a műsorszám része, hogy a gömb, amelyben a motorosok száguldanak a produkció közben szétnyílik, ezáltal látványosabb, de egyben veszélyesebb is az artistaművészek előadása.

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata közleményt is adott ki a történtekről, amelyből kiderül, hogy a motoros egy nő volt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

„Minden kedves nézőnkkel, akik a mai szolnoki előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medencesérüléssel szállították kórházba, az állapota stabil, és a felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói. Az előadás alatt – minden biztonsági előírás betartása ellenére is – sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója. Reméljük, Alice gyorsan felépül és hamar visszatérhet a porondra. Addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jó kívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!” – írta a cirkusz társulata.