2021.05.07
Gizella
Kezdőlap Belföld Sérült gyereket hagytak hátra a balesetes autóban, amikor a rendőrök elől menekültek

Sérült gyereket hagytak hátra a balesetes autóban, amikor a rendőrök elől menekültek

Három ember ellen emeltek vádat Zalában, mert a rendőrök elől gépkocsival való menekülés közben balesetet szenvedtek, ám elfutottak a helyszínről, magára hagyva az autóban egy sérült gyereket – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: egy 22 éves gyenesdiási férfi január 22-én éjjel Hévízen jogosítvány nélkül vezetett egy autót. A járműben 19 és egy 20 éves társai, valamint egy kiskorú fiú is helyet foglalt. Amikor a sofőr észrevett egy rendőrautót, felgyorsított, hogy a kijárási tilalom miatti intézkedést elkerülje, de egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, majd egy betonoszlopot kidöntve állt meg.

Az ütközés után a felnőttek elmenekültek, magára hagyva a fiút, aki – mint kiderült – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a sofőr ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, két társa ellen ugyanennek vétsége miatt emelt vádat, a rendőrök pedig a jogosítvány hiánya és más szabálysértések miatt indítottak eljárásokat ellenük.