KezdőlapBelföldRusvai Miklós jó ötletnek tartja a szombati terasznyitást, már foglalt...

Rusvai Miklós jó ötletnek tartja a szombati terasznyitást, már foglalt is egy asztalt

A neves virológus biztosra ment, már foglalt is egy asztalt a kedvenc helyére, hogy holnap le tudjon ülni.

A Blikk kérdésére, hogy biztonságosnak tartja-e a szombati terasznyitást, Rusvai Miklós így válaszolt: – Abszolút! Nincs nagyobb veszélye a teraszon való tartózkodásnak, mint mondjuk a szabadban való sportolásnak. A magam részéről jó ötletnek tartom, már csak azért is, hogy az emberek hangulata kicsit javuljon. A járványtani adatok április eleje óta stagnálnak vagy javulnak, ez biztató. Azért azt előnyösnek tartottam volna, ha immunizáltsági igazoláshoz kötik, ki ülhet be a teraszokra.

A virológus úgy vélte, a nyitás növeli az oltásra való hajlandóságot, de figyelmeztetett arra is, hogy olyanokkal menjünk el, akikkel közös háztartásban élünk, egy légtérben szoktunk tartózkodni, vagy tudjuk róluk, hogy már megkapták az oltást, esetleg átestek a betegségen. A mosdóhasználat és a kilincs megfogása után fertőtlenítsük a kezünket, fokozottan tartsuk be a higiéniai szabályokat! Mint mondta, a mozik, színházak nyitását a jelenlegi tervek szerint 4 millió ember beoltásához kötik. Átlagosan körülbelül 50 ezer embert oltanak be naponta, tíz nap múlva elérhetjük ezt a számot.

Rusvai Miklós a zárt terek használatát inkább a járványtani adatok javulásához kötné, de az óvatossági rendszabályok betartásával a színházak, mozik is biztonságosan látogathatóak lesznek. A virológus azt szorgalmazná, hogy az immunizáltsági igazolással rendelkezőket engedjék be.