KezdőlapBelföldRossz poén: viccből hívta ki a mentőhelikoptert egy férfi Mezőcsátra

Rossz poén: viccből hívta ki a mentőhelikoptert egy férfi Mezőcsátra

Egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi, aki elmondása szerint ugyan látta a történéseket, de nem mert közelebb menni. Később kiderült, hogy a történetből semmi sem igaz.

Felháborító történetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írják, egy férfi egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők gyors segítségét. A segítségkérő a telefonban azt mondta, ugyan látja a történéseket, de nem mer közelebb menni.

A hívás ezek után ugyan megszakadt, a mentésirányító pedig azonnal több mentőegységet riasztott, köztük a miskolci mentőhelikoptert is. A mentőerők perceken belül helyszínre értek és a rendőrökkel közösen átfésülték a környéket, ahol senkit sem találtak.

Eközben a mentésirányítás is folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, aki nem vette fel többé a telefont. Bár a mentők nem feltételezték, hogy ezzel bárki is viccelhet, hamar kiderült, hogy csak rossz tréfáról van szó. A mentők ugyan megkönnyebbültek, hogy nincs rájuk szükség, az eset még a helyi lakosság körében is komoly felháborodást váltott ki – írták a posztban.