2022.01.25
Pál
Kezdőlap Belföld Rossz hír: daganatot találtak Szilágyi István özvegyének tüdején

Rossz hír: daganatot találtak Szilágyi István özvegyének tüdején

Sorra kapja a megrendítő pofonokat a sorstól Szilágyi István özvegye, Humenyszánszky Jolán.

Nem elég, hogy a nyáron elvesztette a férjét, a szobrászművész otthona lakhatatlanná vált, mivel a rossz kémény miatt a füst visszaáramlik a házba, így az életveszélyes, ráadásul a tető is bármikor beszakadhat. Most pedig – Jolika néni elmondása szerint – a tüdején talált foltok daganatot jeleztek, emiatt orvosi ellátásra lesz szüksége.

– Nemrégiben itt volt a segítőm, ő mondta, hogy megvannak a vizsgálat eredményei. Mielőtt Ózdra jöttem, voltam kórházban, mert fájt a tüdőm, akkor megröntgeneztek, megvizsgáltak, szövetmintát is vettek. Most azt közölte velem, hogy valamilyen daganat van a tüdőmben, kezelni is kell majd – mondta Jolika néni, aki egyelőre nem kapta meg a látleleteket, így pontosan nem tudja, milyen terápiát terveznek az orvosok számára, illetve mikor kell kórházba mennie.

– Még nem tudom, hogyan kell kezelni, mert az orvosi papírokat csak később kapom meg. Bízom benne, hogy nem lesz semmi baj, és meggyógyítanak. Most a testvérem vigyáz rám, jó helyen vagyok itt, tisztaság van, meleg, és legalább nem vagyok egyedül, gondoskodik rólam.

Indirekt/Blikk