2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Riasztást adtak ki: brutális hőség lesz

Riasztást adtak ki: brutális hőség lesz

Csütörtökön elszórtan számíthatunk csapadékra, de egy kicsit lehűl a levegő.

A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből addig főként délen számíthatunk elszórtan csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett.

Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között valószínű. Késő estére 18-26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton, délnyugaton több felhő lehet az égen, és délután, este nyugaton elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A keleti-délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legmelegebb órákban 29-34 fokot mérhetünk.

Szombaton napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet a szél.

Vasárnap 31-37, hétfőn 32-38 fokra van kilátás a legmelegebb órákban – írja az Időkép.