2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Rettegnek a dabasiak a kiszabadult gyerekgyilkostól

Rettegnek a dabasiak a kiszabadult gyerekgyilkostól

Nem csitulnak az indulatok Dabason, ahol egy nemrégiben kiszabadult gyerekgyilkos jelenléte borzolja a kedélyeket az elmúlt napokban.

Félelem és rettegés költözött a dabasiak lelkébe, amióta múlt hét vasárnap kiszabadult a börtönből M. László, aki 1995-ben lefejezett egy 12 éves kisfiút Pesterzsébeten.

M. László 27 évvel ezelőtt a lakásába csalta I. Zsoltot, akit megfojtott. Az akkor 17 esztendős gyilkos az anyja késével feldarabolta áldozatát – a fejét is levágta –, majd a testrészeket bőröndbe csomagolva a Gubacsi hídhoz vitte, ahol a Dunába dobta.

Hova ment volna a fiam, ha nem az anyjához? Tudom, hogy itt mindenki gyűlöli, meg szervezkednek ellene, de teljesen felesleges. Igenis, neki is jár egy új esély, csak ezt a dabasiak nem akarják megadni neki– fakadt ki lapunknak pár napja M. László édesanyja, Judit.

Az RTL Fókusz információja szerint szerint M. László a forrongó helyiek elől egy albérletbe menekült, így jelenleg az édesanyjától távol él.

Az indulatok azonban nem csillapodnak, a dabasiak ugyanis állítólag annyira félnek a kiszabadult gyerekgyilkostól, hogy polgárőrséget szerveznek, illetve térfigyelő kamerákat kérnek a település polgármesterétől, aki nemrégiben egy nyílt fórumon próbálta meg kezelni a kialakult pánikhangulatot.

Nem akarom ezt az embert itt látni. Az utcák üresek, a park üres – mondta egy helyi lakos az RTL-nek, aki elmondása a hatéves kislányát nem meri egyedül hagyni még a játszótéren sem, „nehogy ez a majom elszabaduljon és valamit csináljon vele”.