KezdőlapBelföldRendőrkutya találta meg az erdőben eltűnt gödöllői nénit

Rendőrkutya találta meg az erdőben eltűnt gödöllői nénit

Az eltűnés egyre szélesített környékének átfésülése közben Brutusz, a négylábú rendőrkolléga hirtelen megindult és meg sem állt egy rét közepéig.

Ma hajnalban egy gödöllői nő azt vette észre, hogy 72 éves édesanyja eltűnt otthonról, ezért azonnal rendőri segítséget kért, amelynek nyomán járőröket, kutyás rendőrt, kutatómentőket riasztottak – írja a rendőrség.

A keresőcsapatnak igyekeznie kellett, mert nem tudták, hogy az idős asszony mióta és merre kóborolhat a hidegben, illetve az öltözéke is hiányos volt, pizsamában és köntösben vágott neki az éjszakának egy számára kevésbé ismert terepen, hiszen eddig a fővárosi házában élt, lánya nem sokkal korábban költöztette magához romló egészségi állapota miatt.

Az eltűnés egyre szélesített környékének átfésülése közben Brutusz, a négylábú rendőrkolléga hirtelen megindult, majd meg sem állt egy rét közepéig. Az elemlámpák csóvái először csak a növényzetet, majd nem sokkal később egy ősz hajú asszonyt világítottak meg. Mindenki fellélegzett, amikor – ugyan kissé átfázva – épségben megtalálták. A törékeny asszony belekapaszkodott megtermett egyenruhás testőreibe, akik két oldalról támogatva vitték vissza aggódó lányához. Szerencsére nem esett baja, nem sérült meg.