2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Belföld Remek hír: hamarosan a Szputnyik-vakcinára is lehet időpontot foglalni

Remek hír: hamarosan a Szputnyik-vakcinára is lehet időpontot foglalni

A Sinopharm és az AstraZeneca vakcinájával már egy napon belül oltanak, és hamarosan elérhető lesz 200 ezer orosz vakcinára is az időpontfoglalás.

FILE PHOTO: A handout photo provided by the Russian Direct Investment Fund (RDIF) shows samples of a vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) developed by the Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology, in Moscow, Russia August 6, 2020. Picture taken August 6, 2020. The Russian Direct Investment Fund (RDIF)/Handout via REUTERS

Magyarországon már 4 millió 99 ezren kapták meg az oltást, és több mint kétmillióan már a második adag vakcinán is túl vannak, illetve most kezdődik a 16-18 évesek és az itt élő külföldiek regisztrációja is. Ugyanakkor felhívták arra a figyelmet a keddi Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy az indiai mutáns már a szomszédban van, és ez még okozhat meglepetéseket. Hamarosan meg fogják nyitni az online időpontfoglalási lehetőséget 200 ezer Szputnyik V oltás regisztrálásra is, és a tülekedés elkerülése végett értesítő SMS-t is fognak küldeni azoknak, akik erre a tajszámuk alapján jogosultak. A rendkívüli lehetőséggel csak azok élhetnek, akik ilyen SMS-t kapnak. A Pfizer mellett a kormány eltesz több ezer adag Szputnyik V oltóanyagot a 16-18 éves korosztály oltására. Ehhez regisztrálni kell a vakcinainfo.gov.hu honlapon, legkésőbb május 7-én, péntekig. A fiatalok ugyanis csak az interneten keresztül fognak tudni oltási időpontot foglalni a jövő hét második felében esedékes oltásokra. Ezen a héten az egyadagos Janssen (Johnson & Johnson) vakcinát is megérkeznek, amelyeket a honvédségi oltóbuszok segítségével juttatnak majd el az oltásra várókhoz – adta hírül a Bors.