2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Rékasi Károly is túl van a koronavíruson, most telt le a három...

Rékasi Károly is túl van a koronavíruson, most telt le a három hét karanténja

Három hét karantén után egyszerre kapta kézhez Rékasi Károly és szerelme, Pikali Gerda a „szabadulólevelet”, vagyis a koronavírus-fertőzés utáni teszt negatív eredményét.

– Forgattunk a Barátok közttel, de rögtön jeleztem, hogy jól vagyok ugyan, de reggel óta furcsa izomfájdalmaim vannak, a hátamban és a lábamban, ahol nem lehetett volna, mert rokkantként nem tudom terhelni. Azonnal kórházba küldtek, ahol tavasz óta egyébként is rendszeresen tesztelik a stábot. Az eredmény pozitív lett, már vissza sem mentem a stúdióba – mesélte a Blikknek Rékasi.

A színművész elárulta, ennél komolyabb tüneteket nem tapasztalt.

– Még az ízérzékelésem is megmaradt, a szaglásomat viszont már öt éve, a balesetemben elszenvedett koponyasérüléssel teljesen elveszítettem, így az nem tűnhetett fel – mesélte Rékasi, akivel egy időben kedvese, Gerda és fia, Zsigmond is pozitív tesztet produkált.

Szerencsére mindannyian könnyen átvészelték a betegséget.

– Mivel nem gyötört meg minket a vírus, úgy döntöttünk Gerdámmal, ha már így hozta a sors, hogy az elkövetkező napjaink nem szövegtanulással, próbákkal vagy szinkronnal telnek, akkor kiélvezzük a békés együttlétet. Olyan volt, mintha nászúton lennénk – emlékezett vissza Rékasi, aki nem szenvedett hiányt semmiben, hiszen barátaik elvégezték a bevásárlást, a kerítésen keresztül látták el őket.

– Tudomásul kell venni, hogy ez a borzalom most létező veszély, oda kell figyelnünk egymásra, a szabályokat el kell fogadni, mert életek múlnak rajtunk. Sajnos a közvetlen környezetünkből távoztak olyanok, akiket jól ismertünk, szerettünk – sóhajtott a színész, aki bár közeledik a hatvanhoz, de odafigyel az egészségére. Nem dohányzik, nem fogyaszt alkoholt, egészségesen táplálkozik, súlyos balesete ellenére sportol, de elismeri, ebben a barátok köztös Bartha Zsolt karaktere is sokat segített neki.

Indirekt/Blikk