KezdőlapBelföldRánk rúgta az ajtót a tél: itt vannak a mínuszok, jön a...

Ránk rúgta az ajtót a tél: itt vannak a mínuszok, jön a hó

Ismét több helyen eshet a hó, szombat estétől pedig a mínuszok is beköszöntenek.

Szombat estig többnyire borult időre számíthatunk. Elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. Az északi szél több helyen élénk marad, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben már erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este észak, északkelet felől szakadozik, több helyen csökken is a felhőzet, de a Dunántúlon és a középső országrészben nagyobb területen maradhat erősen felhős vagy borult az ég. Késő este legkésőbb a Dunántúl nyugati, délnyugati részein is megszűnik a hószállingózás, gyenge havazás. Az északias szelet a Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap délután gyengén felhős, napos és rétegfelhős, borult területek is lehetnek, a nap második felében pedig vastagabb magasszintű felhőzet is érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északnyugati, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Kora délután 0, +4 fok valószínű.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főként a délutáni óráktól helyenként előfordul kisebb csapadék. Hazánk északkeleti felén inkább hó, havas eső, nyugati, délnyugati felén főleg havas eső, eső várható, estétől néhol esetleg ónos eső is lehet. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnalban jellemző -6, -1 fokról 0 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főként a délutáni óráktól helyenként előfordul kisebb csapadék. Hazánk északkeleti felén inkább hó, havas eső, nyugati, délnyugati felén főleg havas eső, eső várható, estétől néhol esetleg ónos eső is lehet. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnalban jellemző -6, -1 fokról 0 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.