KezdőlapBelföldRács mögé kerül a korrupt tállyai polgármester, 5 év börtönt kapott

Rács mögé kerül a korrupt tállyai polgármester, 5 év börtönt kapott

Nagy a várakozás a Borsod megyei falucskában: polgármesterük, aki 18 éve állt a hivatal élén most börtönbe vonul.

fotó: Illusztráció

A botrány négy éve kezdődött, amikor a Bostonban élő tiszteletbeli magyar konzul szőlészetet, borászatot és szállodát akart üzemeltetni Tállyán. Céget alapított, majd annak szintén magyar ügyvezetője, Táborosi József találkozott a helyi polgármesterrel, Osika Józseffel. Osika kerek-perec közölte: azt szeretné, ha a fiát bíznák meg a beruházás kivitelezésével. Nem ő kapta a felkérést, ezért Osika ahol csak lehetett, keresztbetett az amerikai vállalkozónak. Annyira jellemtelen volt a polgármester, hogy feljelentette Táborosi József munkatársait a rendőrségen, mondván, megverték őt. Ebből persze egy szó sem volt igaz – írta meg a Blikk. A volt polgármestert végül Táborosi József (52), a Trifecta Wines Kft. ügyvezető igazgatója hivatali bűncselekmények gyanúja miatt feljelentette.

Táborosi József (52), a Trifecta Wines Kft. ügyvezető igazgatója nem hagyta magát, szembeszállt a korrupt polgármesterrel f

Osikát a DebreceniÍtélőtábla jogerősen öt év letöltendő szabdságvesztésre ítélte. Bár azóta lemondott, a Blikk őt kedden mégis a polgármesteri hivatalban találta. A faluban szinte kivétel nélkül úgy vélik, súlyos az ítélet, amit a korrupt polgármester kapott, de megérdemelte.