KezdőlapCímlapKínos baki Márki-Zay Pétertől a sajtótájékoztatóján

Kínos baki Márki-Zay Pétertől a sajtótájékoztatóján

A számokkal kissé hadilábon állt tegnap a politikus, illetve nemrég kinevezett tanácsadója is.

A Blikk is beszámolt tegnap Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatójáról, ahol többek között bejelentette, hogy az egész ellenzék kampányba kezd a Karácsony Gergely-féle népszavazási kezdeményezés mellett. Ezért Budapesten és a 23 megyei jogú városban, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd irodáiban, valamint az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölteknél várhatóan szerdán tehát elkezdődhet az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz.

Ám az eseményen az álláskeresési járadékkal kapcsolatos számok egy kicsit kifogtak a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökén, illetve stábjának egy fontos tagján is.

– A második népszavazási kérdés a Covid-járvány idején állásukat vesztett embereknek a támogatása – szintén az összefogásról, a szolidaritásról, a szeretetről és a gondoskodásról szól. Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most – a Covid idején állásukat vesztettek támogatására – 90 napra szeretnénk emelni – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, tévesen.

„Csak pontosítás, hogy természetesen most 90 nap az álláskeresési járuléknak az időtartama, és az egyesült ellenzéknek az a célja, hogy ezt 180 napra emeljék” – javította ki Márki-Zay Pétert a csapatába nemrég tanácsadóként csatlakozó Simon András, akit aztán Kunhalmi Ágnes javított ki újra, hiszen az ellenzék nem 180, hanem 270 napra hosszabbítaná meg a járadék folyósítását.

Indirekt/Blikk