KezdőlapCímlapBrüsszel elismerte, hogy hazudott, Ómolnár Miklós robbantotta ki a botrányt - videó

Brüsszel elismerte, hogy hazudott, Ómolnár Miklós robbantotta ki a botrányt – videó

A brüsszeli szóvivő letagadta a vakcinaszerződéseket. Azt állította, hogy nem Brüsszel szerződött, hanem a tagállamok. Ómolnár Miklós viszont megszerezte a szerződéseket és lebuktatta Brüsszelt.

Ómolnár Miklós a Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója a négy vakcinagyártóval, a Pfizerrel, a Moderna-val, a Sanofival és a Janssennel kötött EU-szerződéseket be is mutatta a nyilvánosságnak új YOUTUBE-csatornáján, melynek neve FEKETÉN-FEHÉREN. A négy szerződést a brüsszeli bürokrácia SENSITIVE-nek, vagyis kényesnek, érzékenynek minősítette, mintha nyilvánvalóan titkolni akarnának valamit – adta hírül a Bors. A furcsa történet lényege tehát, hogy a múlt héten egy nyilvánvalóan előre megbeszélt, egyeztetett újságírói kérdésre a Bizottság szóvivője, Stephan De Keersmecker a következőt találta mondani:

„A vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg, a Bizottság nem játszott ebben semmiféle szerepet.” Magyarán azt mondta, hogy nem az Európai Bizottság szerződött a vakcinagyártókkal. Csakhogy Ómolnár Miklós által megszerzett és bemutatott, a SENSITIVE minősítés alapján nyilvánvalóan titkolandó dokumentumok homlokegyenest az ellenkezőjét bizonyítják. Kiderült, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, STELLA KYRIAKIDES neve található aláíróként a YOUTUBE csatornán bemutatott dokumentumokon. Videó:

Brüsszel a tények hatására válaszolt Ómolnár Miklós szombati, leleplező videójára, amelyben a Mediaworks bulvár és magazin üzletágának igazgatója megszerezte és bemutatta az Európai Bizottság által kötött vakcinaszerződéseket. A válasz megerősíti Ómolnár videójának a tartalmát, miszerint valóban a brüsszeli testület szerződött a vakcinagyártókkal. Ahogy az közismert, az Európai Bizottság szóvivője, Stefan De Keersmaecker néhány napja még azt mondta, hogy nem Brüsszel, hanem a tagállamok szerződtek a vakcinagyártókkal. Most pedig cáfolták korábbi álláspontjukat.

Brüsszel, egész pontosan az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a válasza az MTI-ben jelent meg. Ebben azt írták, hogy AZ EURÓPA BIZOTTSÁG AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK MEGBÍZÁSÁBÓL EDDIG HAT VAKCINAGYÁRTÓVAL KÖTÖTT ELŐZETES BESZERZÉSI MEGÁLLAPODÁSOKAT. EZEKET A SZERZŐDÉSEKET A GYÁRTÓK ÉS AZ EB KÉPVISELŐI ÍRTÁK ALÁ. Brüsszel részleges és ködösítő válasza miatt Ómolnár kérdése továbbra is adott: Miért lehet érdeke a brüsszeli bürokráciának eltitkolni a tényeket, letagadni a megkötött szerződéseket? Mire megy ki itt a játék?