KezdőlapBűnügyBotrány: lebukott az MSZP-s politikus, cigit csempészett haza Ukrajnából - VIDEÓ

Botrány: lebukott az MSZP-s politikus, cigit csempészett haza Ukrajnából – VIDEÓ

Legény Zsolt az MSZP volt parlamenti képviselője diplomata útlevelét lobogtatva cigarettát akart átcsempészni az ukrán határon.

Legény Zsolt (jobbra) az MSZP frakcióvezető-helyettese, és az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke is volt fotó: MSZP

Cigarettacsempészeten bukott le csütörtökön Legény Zsolt, az MSZP politikusa Ukrajnában, adta hírül az ukrán Jevropejszka Pravda. Az ukrán portálnak nyilatkozó határőr szóvivő elmondta: a Magyarország felé a Beregsurány-Luzsanka határátkelőn kilépni kívánó 42 éves férfi diplomata útlevéllel igazolta magát, és nem engedte átvizsgálni a személyautóját. Félreállították a sorból, majd értesítették a magyar külképviseletet, majd a magyar diplomaták jelenlétében végül átvizsgálták a határőrök és a vámosok a politikus magyar rendszámú autóját aminek csomagtartójában ukrán zárjegyes cigarettát találtak. VIDEÓ:

Tegnap este az MSZP rövid közleményben reagált párttársuk bűncselekményére. „Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük” – írták.